Радови ученика

Ученик VII1 Лазар Весић, пасионирани љубитељ књижевности, учествовао је на такмичењу у организацији Библиотеке града Београда и освојио друго место на градском нивоу. Читао је месецима предвиђена дела и анализирао их на мајсторски начин. Његов поглед на свет уметничког дела романа које је представљао говори и у прилог богатству Лазаревог унутрашњег света. Похвале и честитке!

Лазар Весић “ЧУДО”

Ученици седмог разреда су у ванредним околностима радили на пројекту ,,Покондирена тиква” Јована Стерије Поповића. Представили су комедију користећи се различитим приступима: интервју са протагонистима, плакат за представу, стрипови, азбука по мотивима из комедије… Цртало се, куцало, снимало, графички дизајнирало…

Циљ нам је био маштовито дочаравање комедије, самостално или сарадњом на даљину. Браво, драги ученици, важно је бити мотивисан за рад!

Наставник Јелена Игњатовић-Живић

Ученици петог два су се на часовима одељењске заједнице бавили безбедним коришћењем интернета и друштвених мрежа. Радионица коју је осмислио педагог старешина је прилагодио условима рада на даљину. Продукт тих часова и заједничког рада ученика у специфичним условима су презентације, којима скрећемо пажњу на најчешће проблеме на које можемо да нађемо и разматрамо решења.
Циљ није било само упозорење на опасности током коришћења друштвених мрежа, већ и обука о сарадњи на даљину, подела улога и заједнички рад у тимовима.
Јелена Игњатовић-Живић

Изложба слика ученице Миле Николић 5-2

Изложба слика ученице Миле Николић 5-2
Изложба слика ученице Миле Николић 5-2
Изложба слика ученице Миле Николић 5-2
Изложба слика ученице Миле Николић 5-2
Изложба слика ученице Миле Николић 5-2

Ученици петог један и петог два су радили на пројекту „Аги и Ема“. На часовима књижевности су, по саветима наставнице Јелене Игњатовић, радили на идејама креативног приказивања мотива и сцена из романа. Продукт тог рада је презентација са приказом минијатурних глумачких сцена, стрипова и стварања Агијеве азбуке.

Овај пројекат је био занимљив начин да победимо изолацију и да покажемо да и настава на даљину може да буде креативна и да нас повезује, а не да раздваја.

Ученик петог један Данило Воларац опробао се у улози новинара и интервјуисао је Агија специјално за сајт наше школе. Прочитајте шта је Данилово вешто перо забележило о Агију:  Интервју са Агијем

Ученичке презентације:

  1. Вук Стефановић Караџић
  2. Vuk Karadzic
  3. Вук Караџић
  4. Вук Стефановић Караџић БИОГРАФИЈА
  5. Вукова реформа језика и правописа

Вулканизам

Литерарни конкурс Радовићев венац

Неспокој – Лазар Весић

1.место на литерарном конкурсу

Песме младих песника

Ја, као водич!

Картографија

Међународни дан писмености

Литерарни конкурс

Рециклирамо, јер планету чувамо!