Day of European Authors

The Day of European Authors celebrates European literature and encourages interest in reading. It inspires younger generations to explore the richness of European literature. It also promotes linguistic diversity in Europe.

25.3.2024.

Дан европских аутора обележили смо 25.марта 2024. читањем поезије наше бивше ученице Лане Гавриловић. На овај начин инспирисали смо млађе генерације да истражују богатство европске књижевности којој и сами припадамо и промовисали језичку разноликост у Европи.

Лана Гавриловић будућа балерина и поетеса током другог часа ученицима млађих разреда читала је своје песме, али и објаснила да су покрет и плес универзални језик свих људи на планети. Одговарајући на питања присутних ученицика како је почела да пише подсетила се осмог разреда у својој и нашој основној школи и показала им збирку у којој су објављене њене песме. На Ланино изненађење сусрела се са својом васпитачицом и нашом драгом гошћом Марилом Костић из вртића ,,Зека“, потом и са бившом учитељицом Габријелом Гаврић, и разменила стихове са колегиницом по перу Ружицом Голубовић. Уживала је у разговору са будућом балетском звездомАњом Радојичић, чланицом 5th positionстудија, али и са свим осталим малишанима. Овога пута поезија је спојила све генерације у нашој школи.