МИСЛИ НАШИХ ПЕТАКА


После великих трагедија које су нас снашле, веома је важно чути шта наши ученици мисле о свему. Треба умети слушати, пружити им шансу да кажу шта они мисле о свему, питати их како се осећају и, напослетку, учити од њих. Можда су петаци још увек мали, али често зрело размишљају. Прочитајте шта имају да нам кажу Душан Аврамовски, Катарина Маринковић и Новак Ивановић.


ВЕШТЕ РУКЕ НАШИХ ПЕТАКА - МОДЕЛИ ЋЕЛИЈА

Један од омиљених предмета у нашој школи је, између осталих, и биологија.

“Како и да не буде? Сви се забављамо док учимо и откривамо свет око нас. Учити о биљкама, животињама и људима, у нама је пробудило жељу да што више учествујемо у раду на часовима редовне наставе, али и на часовима биолошке секције” – речи су ученика.

И ове године, као и претходних, ученици петог разреда су правили моделе ћелија: бактеријске, биљне и животињске. На тај начин су научили основне делове ћелије.

Машта ученика је дошла до изражаја, јер су правили моделе ћелија од најразноврснијих материјала: стиропора, пластелина, картона, пластичних материјала.


Више од речи!

Током априла 2022.
На часовима технике и технологије и предузетништву ученици праве, производе, комбинују, улепшавају ...
Видите сами!

Роботска рука, практичан рад - 16.4.2022. - Сара Сокола VII/3


Пројектни рад ученика петих разреда на тему „ВУЛКАНИЗАМ“

Ученици петих разреда су учествовали у пројекту „Вулканизам“, где су 3Д моделима представили вулкане. Циљ пројектне наставе је био да ученици, кроз практичан рад, и кроз демонстрацију ерупција, представе начин фуккционисања вулкана, да повежу узроке и могуће последице, да упознају елементе вулкана, и начине ерупција- тихе, али и експлозивне, да постоји некада већи број вулканских купа, да избачени материјал није увек у течном стању ид.. Ученици су користили разне технике рада, и материјале: гипс, пур пена, тесто, папир, стиропор, темпере, и многе друге.

Ученици су показали и завидан ниво мотивације, заинтересованости за тему (иако израда рада није спадала у обавезни део наставе).

Пројекат је остварен кроз два часа географије у одељењима 5-1, 5-2, на допунској настави географије. Евалуација радова ће бити остварена кроз мини изложбу у холу школе.

У Београду, фебруар 2022. године
Наставник: Нада Трајковић


Графити на тему - морско дно

Ученици 3/1 су показали изузетну маштовитост и креативност користећи технику графита на тему Морско дно.

Деца су уживала у ликовном стваралаштву и сопственом задовољству ликовног изражавања.

Kад се мале руке сложе, све се може!!!

Заједничким снагама и предузетништвом ученика наше школе улепшали смо хол и улаз наше школе.

Заједничким снагама и предузетништвом ученика наше школе улепшали смо хол и улаз наше школе.

Такође смо започели наш "Селфи кутак" који планирамо развијати и допуњавати идејама ученика, родитеља и наставника.

Овог пута смо отпутовали у посету славном торњу у Пизи и можете погледати слике.

Наставница, Бранкица Димић


Ми смо 5/1

Волимо да се дружимо и да заједно улепшавамо стварност!

Овако припремамо нашу учионицу за новогодишње празнике.

Неки од нас су донели украсе и лампице у школу а све остало смо направили од папира.


„Све је супротно од онога што јесте“

Заједничким снагама, подршком и разумевањем ученици наше школе извели су још један подвиг!

Сјајну идеју наставнице Тијане Вранић колеге су свесрдно подржале и допринеле развоју и успеху Тематског дана. Хор и оркестар, под вођством наставнице Биљане Јаблановић свира музику у позадини и истраживачким радом обрађује оперу као музички правац. Одељење VIII 1 изводи кратак одломак из књиге Балкански шпијун, аутора Синише Ковачевића.

Наставница ликовне културе Ана Живковић је са ученицима направила изложбу „Илузијa Све је супротно од онога што јесте“. Наш дивни вероучитељ Слободан Петковић подржао нас је стрпљиво снимајући сваки кадар.

Ученици осмих разреда уз подршкиу Мирјане Георгијев и Љубише Влајковића (наставница биологије и наставник технике и технологије) су у истраживању са ученицима обрадили појам Винче и утицај нуклеарне енергије на животну средину. Урош Петровић, Илија Стошић, Лана Митровић, Јована Јованоски, Александра Бошњаковска, Данијела Васић, Лука Штрбац су имена за које ћемо тек чути!

Умало да заборавим ученице одељења VI 3: Кристина Спасић, Сара Сокола и Тамара Петковић које су свирале мелодију „ Стани море, мој Драгане“ и тиме је употпунила наш мали пројекат.

Све ове набројане активности, а било их је баш много, сублимиране су у један кратки филм. Да не причам више, погледајте сами колико можемо.

Бранкица Димић Наставница тенике и технологије